[Ažurirano: 7/9/2021]

UVOD

Violeta d.o.o. („Mi“ ili „naš“) koristiti kolačiće, web svjetionike, piksele za praćenje i druge tehnologije praćenja kada posjetite našu web stranicu [https://doublecare.violeta.com/], uključujući bilo koji drugi oblik medija, medijski  kanal, mobilno web mjesto ili mobilna aplikacija povezana ili povezana s njima (sve zajedno „Web lokacija“) kako bi pomogla prilagoditi Web lokaciju i poboljšati vaše iskustvo.

Zadržavamo pravo izmjena ove politike kolačića u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga. Upozorit ćemo vas o svim promjenama ažuriranjem datuma „Posljednje ažuriranje” ovih Pravila o kolačićima. Sve izmjene ili izmjene stupaju na snagu odmah nakon objavljivanja ažuriranih Pravila o kolačićima na web mjestu, a vi se odričete prava na primanje posebne obavijesti o svakoj takvoj promjeni ili izmjeni.

Pozivamo vas da povremeno pregledavate ovu politiku kolačića kako biste bili informirani o novostima. Smatrat će se da ste upoznati s tim, podvrgnut ćete se i smatrat ćete se da prihvaćate promjene  u bilo kojoj revidiranoj politici kolačića vašom daljnjom upotrebom web stranice nakon datuma objavljivanja takve revidirane politike kolačića.

 

KORIŠTENJE KOLAČIĆA

“Kolačić” je niz informacija koji vam dodjeljuje jedinstveni identifikator koji pohranjujemo na vaše računalo. Vaš preglednik tada pruža taj jedinstveni identifikator koji se koristi svaki put kada pošaljete upit na web mjesto. Kolačiće na web mjestu koristimo da bismo, između ostalog, pratili usluge koje ste koristili, bilježili podatke o registraciji, bilježili vaše korisničke postavke, zadržavali vas prijavljenim na web mjesto, olakšavali postupke kupnje i pratili stranice koje posjećujete. Kolačići nam pomažu da shvatimo kako se stranica koristi i da poboljšamo  vaše korisničko iskustvo.

 

VRSTE KOLAČIĆA

Sljedeće vrste kolačića mogu se koristiti kada posjetite Web stranicu:

Kolačići za oglašavanje

Oglašivači i poslužitelji oglasa na vaše računalo postavljaju reklamne kolačiće kako bi se prikazali oglasi koji će vas najvjerojatnije zanimati. Ovi kolačići omogućavaju oglašivačima i poslužiteljima oglasa da prikupljaju podatke o vašim posjetima web mjestu i drugim web mjestima, izmjenjuju oglase poslane na određeno računalo i prate koliko često je netko gledao oglas i tko ga pregledavao. Ovi su kolačići povezani s računalom i ne prikupljaju nikakve osobne podatke o vama.

Analitički kolačići

Kolačići Analyticsa nadgledaju kako su korisnici došli do Web mjesta te kako komuniciraju i kreću se jednom na Web mjestu. Ovi kolačići daju nam do znanja koje značajke na web mjestu rade najbolje i koje se značajke na web mjestu mogu poboljšati.

Naši kolačići

Naši su kolačići “kolačići prve strane” i mogu biti trajni ili privremeni. To su nužni kolačići bez kojih Web stranica neće raditi ispravno ili moći pružiti određene značajke i funkcionalnosti. Neki od njih mogu se ručno onemogućiti u vašem pregledniku, ali mogu utjecati na funkcionalnost web mjesta.

Kolačići za personalizaciju

Kolačići za personalizaciju koriste se za prepoznavanje ponovljenih posjetitelja web mjesta. Ove kolačiće koristimo za bilježenje vaše povijesti pregledavanja, stranica koje ste posjetili te vaših postavki i postavki svaki put kada posjetite web stranicu.

Sigurnosni kolačići

Sigurnosni kolačići pomažu u prepoznavanju i sprječavanju sigurnosnih rizika. Ove kolačiće koristimo za autentifikaciju korisnika i zaštitu korisničkih podataka od neovlaštenih strana.

Kolačići za upravljanje web stranicama

Kolačići za upravljanje web stranicama koriste se za održavanje vašeg identiteta ili sesije na Web mjestu tako da ne budete neočekivano odjavljeni, a svi podaci koje unesete zadržavaju se od stranice do stranice. Ovi se kolačići ne mogu pojedinačno isključiti, ali možete onemogućiti sve kolačiće u vašem pregledniku.

Kolačići treće strane

Kolačići treće strane mogu biti smješteni na vašem računalu kada posjetite web stranicu tvrtke koje pružaju određene usluge koje nudimo. Ovi kolačići omogućuju trećim stranama da prikupljaju i prate određene podatke o vama. Ovi se kolačići mogu ručno onemogućiti u vašem pregledniku.

[Ostalo]

[Ostalo]

 

KONTROLA KOLAČIĆA

Većina preglednika prema zadanim postavkama prihvaća kolačiće. Međutim, kolačiće možete ukloniti ili odbiti u postavkama preglednika. Imajte na umu da bi takva radnja mogla utjecati na dostupnost i funkcionalnost web stranice.

Za više informacija o kontroli kolačića provjerite u postavkama preglednika ili uređaja kako možete kontrolirati ili odbiti kolačiće ili posjetite sljedeće poveznice:

Apple Safari

Google Chrome

Microsoft Edge

Microsoft Internet Explorer

Mozilla Firefox

Opera

Android (Chrome)

Blackberry

Iphone or Ipad (Chrome)

Iphone or Ipad (Safari)

Osim toga, možete odbiti neke kolačiće trećih strana putem Alata za isključivanje Network Advertising Initiative’s Opt-Out Tool .

 

OSTALE TEHNOLOGIJE PRAĆENJA

Uz kolačiće, možemo koristiti web svjetionike, piksele oznake i druge tehnologije praćenja na web mjestu kako bismo pomogli prilagoditi web mjesto i poboljšali vaše iskustvo. “Web svjetionik” ili “oznaka piksela” maleni je objekt ili slika ugrađena u web stranicu ili e-poštu. Koriste se za praćenje broja korisnika koji su posjetili određene stranice i pregledali e-poštu te prikupili druge statističke podatke. Prikupljaju samo ograničeni skup podataka, poput broja kolačića, vremena i datuma prikaza stranice ili e-pošte i opisa stranice ili e-pošte na kojoj borave. Web svjetionici i pikselske oznake ne mogu se odbiti. Međutim, možete ograničiti njihovu upotrebu kontrolirajući kolačiće koji su u interakciji s njima.

POLICA PRIVATNOSTI

Za više informacija o načinu na koji koristimo podatke prikupljene kolačićima i drugim tehnologijama praćenja, molimo pogledajte našu Politiku privatnosti [CLICK HERE] / objavljenu na web mjestu. Ova Pravila o kolačićima dio su i ugrađeni su u naša Pravila o privatnosti. Korištenjem web mjesta pristajete na to da vas obvezuju ova pravila o kolačićima i naša pravila o privatnosti.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate pitanja ili komentare u vezi s ovim Pravilima o kolačićima, kontaktirajte nas na:

Violeta d.o.o.

Stjepana Radića 21

88340, Grude, BIH

violeta@violeta.doo